Jdi na obsah Jdi na menu

Domácí Langoše

3. 8. 2019

Víš co je na téhle  domácí pochoutce nejskvělejší?Nesmaží se,jak bývá běžným zvykem u stánků s rychlým občerstvením,ale pomalu se peče v troubě

500g speciální hladké chlebové mouky

1 kostku droždí

270 ml vlažné perlivé vody

2 lžičky soli

1 lžičku třtinového cukru

kečup a sýr

Nejdříve si připrav těsto,které bude zhruba 40 minut  kynout.

Do veké misky (nebo do misky od domácího robotu) nasyp mouku a na ni opatrně rozdrob všechno droždí.

Potom přiděj trochu soli a cukr a pomíchej vařečkou.

Přiděj perlivou vodu a pusť se do hnětení.Pak přikryj misku utěrkou,polož ji na teplé místo a nech těsto vykynout.Zatímco kyně,maminka rozpálí toubu na 220 C

Rozděl těsto na 10 dílků.

Každý dílek rozválej na placku.Ta by měla být tenká zhuba jako tvůj prst.

Placky opatrně naskládej na plech vymazaný a vysypaný moukou.Maminka pak lech vloží do  rozpálené trouby.

Po 10 minutách pečení vidíš,že Langoše krásně zezlátly.Je možné je  vytáhnout z trouby.

Nejlépe chutnají s domácím kečupem a sýrem.Dobrou chuť!

Od Mateřídouška.

Výsledek obrázku pro petra novotná domácí langoše

Výsledek obrázku pro petra novotná domácí langoše