Domácí Langoše
Víš co je na téhle domácí pochoutce nejskvělejší?Nesmaží se,jak bývá běžným zvykem u stánků s rychlým občerstvením,ale pomalu se peče v troubě
500g speciální hladké chlebové mouky
1 kostku droždí
270 ml vlažné perlivé vody
2 lžičky soli
1 lžičku třtinového cukru
kečup a sýr
Nejdříve si připrav těsto,které bude zhruba 40 minut kynout.
Do veké misky (nebo do misky od domácího robotu) nasyp mouku a na ni opatrně rozdrob všechno droždí.
Potom přiděj trochu soli a cukr a pomíchej vařečkou.
Přiděj perlivou vodu a pusť se do hnětení.Pak přikryj misku utěrkou,polož ji na teplé místo a nech těsto vykynout.Zatímco kyně,maminka rozpálí toubu na 220 C
Rozděl těsto na 10 dílků.
Každý dílek rozválej na placku.Ta by měla být tenká zhuba jako tvůj prst.
Placky opatrně naskládej na plech vymazaný a vysypaný moukou.Maminka pak lech vloží do rozpálené trouby.
Po 10 minutách pečení vidíš,že Langoše krásně zezlátly.Je možné je vytáhnout z trouby.
Nejlépe chutnají s domácím kečupem a sýrem.Dobrou chuť!
Od Mateřídouška.