Mleté hovězí maso se špagetami a kečupem
1 větší cibul
2 lžice oleje 250 g mletého hovězího masa
sůl
3 strouky česneku
asi 200 ml kečupu
250 g špaget
pažitka
50 g sýra (primátor,cihla)
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.Ve středně velkém kastrolu nebo ve větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme v něn cibuli,pak přidáme mleté maso a chvíli je opékáme a zároveň dřevěnou špachtlí rozdělujeme na koustky.Osolíme je a podlijeme trochu horké vody (100 ml).Promícháme,přikryjeme adusíme 30 minut.Během dušení maso promícháme a podle potřeby zastříkneme horkou vodu.Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek.K mekkému,do šťávy dušenému masu přidáme kečup,promícháme,krátce podušíme a doplníme čenekem.Do většího kastrolu dáme vařit osolenou vodu (1 l vody 1 lžičku soli).Do vroucí vody vložíme špagety tak,že je na druhem konci přidržujeme apostupně,jak měknou,je stačíme do kastrolu.Vařeckou je potom promícháme a zvolna vaříme podle návodu na obalu.Mezitím opláchneme a nadrobno nakrájíme pažitku a nastrouháme sýr.Měkké špagety scedíme,přendáme do mísy,poplníme masovou hmotou a dvěma vidličkami je promícháme pařitkou a najemno nastrouhaný sýr podáváme zvlášť na talířku.
Suroviny:
200 g solených arašídů
máslo
Majolka®
Postup přípravy receptu
Arašídy pomelu a smíchám s máslem /to dávám tak od oka/ a trochou majonézy. Mažu na kolečka rohlíků a zdobím mandarinkou. Rychlé a jednoduché jednohubky.
špagety se špenatem