Zeleninový salát s těstovinami
Těstoviny,zelenina/zeli,rajče,papriky,.. Majolka/jogurt,... Postup:těstoviny uvaříme,zeleninu nakrájíme na kousky a smícháme s majolkou.
Tatarský kebab
2 porce 300 g zadního hovězího,2 šálky vývaru z masoxu,3 cibule,2 lžíce oleje,trochu mouky,2 lžíce protlaku,1 bobkový list,2 sladkokyselé okurky
Maso nakrájíme na silnější nudličky,zalijeme vývarem a dusíme.Vedle osmažíme na oleji nahrubo nakrájenou cibuli.K osmažené cibulce přidáme podušené maso,dusíme až šťáva vysmahne,zaprášíme moukou,přidáme protlak a bobkový list.Nakonec přimícháme nakrajené okurky.Podáváme s chlebem,vařenou rýží nebo s hranolky.
Bramborové pusinky
-
-
1kg brambory
-
4dl mléko 3-4
-
2lžíce máslo
-
1,5ks vejce 1 do těsta a 1/2 na potření
-
sůl
-
180g sýr
-
1špetka muškátový oříšek
-
ačkáme a rozmixujeme na hladkou kaši spolu s mlékem, lžičkou soli a dvěma polévkovými lžícemi másla. Hotovou bramborovou kaši smícháme s vejcem, strouhaným sýrem a špetkou muškátového oříšku.
Vymíchanou hladkou směs dáme do cukrářského sáčku a ozdobnou násadkou na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme hezké pusinky. Každou pusinku opatrně potřeme rozšlehaným vajíčkem. Plech s pusinkami vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 16-20 minut.